Skip to the content

Möjligheter

Det finns många anledningar till att välja en flygfototjänst. Det ger oftast det där lilla extra som lockar kunder eller sticker ut i mängden.

Låt oss ge er några exempel

Evenemang: Att ens evenemang drar mycket folk kan vara svårt att fota från marken och få med helheten. Men flyfoton får man inte bara med folk massan utan även hela evenemangsområdet. Detta är perfekt för utomhusevent med hinderbanor, konserter eller idrottsevenemang. Med live sänding kan även bilden skickas direkt ut på ex. storbildsmonitorer.

Golfbanor: För meddlemar och sponsorer som spelar på sin bana har man sitt perspektiv. Att få lite bilder på höjd visar verkligen hur vacker banan är i sin helhet. Sponsorer som sponsrar hål kan få det där lilla extra med en överflygning med hålinfo och logga inne i klubbhuset eller på hemsidan. Då banorna är stora kan ett sammandrag från olika delar där man blandar mark och flygbilder ge en fantastisk kommunikation till alla som varit med och nyttjas som PR-material för nästa säsong.

Försäljning / Mäklartjänster: Vid mäklartjänster kan vi inte bara ge en mer omfattande vy över objektet utan även video från hela området för att ge kunderna en ordentlig överblick av objektet. Vi ersätter självispinnen med stabila bilder från sin höjd.

Film: Olshumla bistår under produktioner med en flygande platform som mycket väl kan ersätta bommar vid inspelning. Med dubbla kontroller kan produktionens egna kameraoperatörer bestämma vinklar och inställningar. Att vi även levererar i 4K är en självklarhet inom industrin.

Inspektioner: Våra GPS styrda maskiner är mycket stabila såväl ute som inne. Det gör att vi klarar av att hovra i både vind som inomhus på samma position, allt för att underlätta vid visuella inspektioner av t.ex. vindkraftverk eller konstruktioner. Effektiva motorer gör att vi kan hålla oss uppe i ca 20min vilket räcker gott och väl för att få ett hum om hur det egentligen står till med konstruktionen.

Hur går ett uppdrag till?

Förfrågan / Möte
En förfrågan början normalt med ett möte där vi igår igenom vad ni som kund önskar få ut av tjänsten men även ser över rent geografiskt var uppdraget ska utföras.

Planering
Utifrån förfrågan planer när uppdraget ska utföras med tanke på önskemål om ljus, tid på dygnet eller kopplat till händelser i ett evenemang. I denna fas får våra piloter all info dom behöver för att utföra uppdraget säkert och tidsbesparande för dig som kund.

Utförande
Under uppdragets utförande står vi alltid synligt. Detta för att folk omkring skall vara uppmärksamma på att en maskin är i luften. Vi flyger inom synbart håll och håller maskinen under 120m i höjdled enligt reglerna.

Leverans
Leverans sker i enlighet vad du som kund önskar. Vi levererar både tryckt och i digitalt. Allt material är granskat och godkänt vid leverans.

Utrustning

undefined

Specifikation

Modell: T600
Vikt: 2935 g
Max flyghastighet: 22 m/s
Max vind: 10 m/s
Flygtid: ca 15-20min.
Video upplösning:  
UHD (4K): 4096x2160p24/25, 3840x2160p24/25/30
FHD: 1920x1080p24/25/30/48/50/60
HD: 1280x720p24/25/30/48/50/60
Stillbilder:   
16 Mpixel i formaten JPG eller RAW.
Övrigt:    
Innomhusnavigering med kamera och ultraljudssensorer   
HD videolänk ner till pilot / kameraoperatör   
HD video ut via HDMI eller live på YouTube.
   

Tillstånd och försäkring

undefined       Inter Hannover logo

Tillstånd och Regler

Olshumla opererar med tillstånd för UAS – kategori 1B vilket ger oss tillåtelse att flyga i kommersiellt syte med maskiner upp till 7kg inom synhåll för piloten. Tillståndet har förutom de grundläggande kraven även specifika krav med loggföring av alla flygningar, felsäkerhetssystem m.m.

Även med tillståndet finns det flygförbudszoner där det krävs godkännande av ägaren/flygtrafikledaren för att få flyga. Dessa är normalt runt flygplatser som har en kontrollzon från marken och upp till en viss höjd. Det krävs då tillstånd för att få genomföra flygning inom detta område för varje enskild flygning.
För mer information om flygförbudszoner hänvisar vi till LFV.

Försäkring

För ett tillstånd skall vara giltligt så krävs det att maskinen är försäkrad. Vi är försäkrade via Inter Hannover som är speciellt inriktade på flygverksamhet. Det är en trygg partern som uppfyller alla Transportstyrelsens krav och villkor.

 

 

Ett urval av Kunder

Abu Garcia  undefined 

undefinedundefined undefined undefined SOICundefined